Marion Everink heeft het boek 'Ratjetoe. En andere (w)etenswaardigheden uit de Franse taalkeuken' geschreven.
Ratjetoe is een Frans-culinair taal-, kijk- en leerboek met knipogen, instinkers en valkuilen op het gebied van het Frans en met anekdotes over tal van gerechten en dranken.
Antwoorden
Er worden vragen in beantwoord als 'Waarom heet een kir eigenlijk zo?', 'Komt la sauce hollandaise echt uit Nederland?', 'Wat is un poisson d’avril?', 'Waarom kijken Fransen vreemd wanneer je ze uitnodigt voor une gourmette?' en 'Is het nou wel of niet netjes om amuse-gueule te zeggen?'.
Ook staan er meer dan honderd ludieke quizvragen in om het keukenFrans te testen.
Boekinformatie
Everink woont permanent in Frankrijk. Ze is van oorsprong juriste, maar werkt tegenwoordig als vertaalster Frans en publiceert regelmatig over de Franse taal en cultuur.
'Ratjetoe. En andere (w)etenswaardigheden uit de Franse taalkeuken'. Auteur: Marioin Everink. Verkoopprijs: 24,50 euro. ISBN: 9789055947409. Uitgeverij Scriptum.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

