Branchenieuws

Wijnevenement 'Proef Champagne en Sprankelend'

In het Mövenpickhotel Amsterdam is zondag 22 november het wijnevenement 'Proef Champagne en Sprankelend' van Perswijn.

Daar zijn dan meer dan honderd mousserende wijnen en champagnes te proeven en vinden een aantal masterclasses en presentaties plaats. Ook worden er weer winnaars bekendgemaakt zoals onder andere de Beste Champagne Brut en de Beste Mousserende Wijn buiten Champagne.

Biodynamisch
Tijdens het evenement lanceert Pauline Wingelaar van 'Echte Gooische Meisjes' het eerste importbedrijf van organic champagne genaamd 'Agoston & Krieger, Organic Champagne'.

"Na de prosecco-vloedgolf is het nu tijd voor échte champagne", aldus Agoston & Krieger. "Weg met de massa, terug naar de basis, honderd procent organic. Veel te snel grijpt men hier in Nederland naar een fles met een grote naam zonder te letten op kwaliteit. In onze flessen zit champagne, alleen maar champagne en niets anders dan champagne."

Bestrijding

Bij de biologische én biodynamische werkwijze worden de vijanden van de wijnstokken op een natuurlijke wijze bestreden, zonder gebruik te maken van chemische middelen, insecticiden, pesticiden of kunstmest.

Biodynamische champagneproducenten gaan echter verder en zoeken in het productieproces actief naar alternatieve manieren om flora en fauna gezonder te maken en op harmonieuze wijze in balans te brengen.

Zo’n dertig van de ruim vijfduizend champagnehuizen in Frankrijk werken op dit moment biodynamisch.

Champagnehuizen
Onder de deelnemers van 'Proef Champagne en Sprankelend' zijn de champagnehuizen Tattinger, Bollinger, De Sousa, Agrapart, Billecart-Salmon, Vranken, Charles Lafitte, Philliponnat en Gosset.

Verder importeurs en producenten van mousserende wijn, zijn: Les Genereux, Vintes, Sieur d’Arques, Mireia’s Wijnimport, Wijnimport De Microscoop, Cave de Santenay en De Wijntherateut. Persian Caviar en Reypenaer zullen het geheel culinair ondersteunen.

Naamsverandering
'Proef Champagne en Sprankelend' heette eerst ook wel 'Champagne aan Zee & Sprankelend'. Volgens Perswijn dekt de nieuwe naam de lading beter. De inhoud van het evenement is niet veranderd. De toegang bedraagt 39,50 euro per persoon.


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.