Branchenieuws

Wijnhuis heeft primeur met witte glühwein

Horecaondernemer Arjan Broekman van Het Wijnhuis in Zwolle verkoopt, naar eigen zeggen, als eerste in Nederland witte glühwein. Dit doet hij vanaf woensdag 1 december. Broekman en een medewerker kwamen de wijn op het spoor bij een bezoek aan het Duitse Moezelgebied.


"Het is een lekkere, makkelijk drinkbare wijn", vertelt Broekman. "Hij is qua alcohol en calorieën een stuk lichter dan de rode en hij behoudt zijn fruitige smaak, ook nadat hij is verwarmd. De witte glühwein blijft dus lekker fris in tegenstelling tot de wat lompere rode."

Duitsland
De horecaondernemer kwam de glühwein op het spoor toen hij met Wijnhuismedewerker Hans Konijnenberg bij topproducenten in het Duitse Moezelgebied op bezoek ging. "Iemand wees me op deze unieke wijn, ik heb meteen wat flessen meegenomen."

Enthousiasme
Broekman nam Konijnenberg mee naar het Duitse gebied om zich samen te verdiepen in de wijn uit deze streek. "We bezochten tophuizen waaronder Marhus Molitor, Gunter Leitzigen en Baron von Hobe – Gelting van Schloss Thorn. Ik wil de medewerkers van het Wijnhuis aansteken met mijn enthousiasme."

"Met andere personeelsleden ga ik in het voorjaar naar andere wijngebieden. Zo kan iedereen iets opsteken over een ander wijngebied en meer over specifieke wijnen vertellen. Het is één van de kwaliteiten die we straks hebben. Die hoort de landelijke allure die Het Wijnhuis moet krijgen."

Wijnkaart
Tegelijkertijd met de lancering van de glühwein lanceert Het Wijnhuis een nieuwe wijnkaart. "Gasten hebben keuze uit meer dan tweehonderd soorten wijn, waarvan er 36 per glas verkrijgbaar zijn. Het zijn de meest originele, unieke en rare wijnen."

Verrassen
Broekman heeft zin om volop aan de slag te gaan met de nieuwe kaart en de bijzondere glühwein. "Ik vind het leuk om mijn gasten te verrassen. En de nieuwe opzet die we straks hebben is een hele uitdaging. Ik denk dat we voor kenners én leken straks een superaantrekkelijke kaart hebben, met een prijs-kwaliteitverhouding die helemaal goed is."

Broekman
Arjan Broekman was elf jaar lang uitbater van 't Proeflokaal van Zwolle. In 2008 werd hij Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel, in 2009 Meest Markante Horecaondernemer van Nederland en in 2010 kreeg hij de Gouden Gastvrijheid Award.

Na ruim een decennia in de kroeg aan de Blijmarkt vond Broekman het tijd voor een uitdaging. Die gaat hij vanaf woensdag 1 december 2010 aan in Het Wijnhuis.


Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine