Willem-Pieter van Dreumel, chef van Restaurant Parkheuvel te Rotterdam, is als SVH Meesterkok geïnaugureerd.
Willem-Pieter van Dreumel legde de meesterproef op 29 januari 2009 succesvol af en werd daarmee de 124e SVH Meesterkok van ons land. De inauguratie vond plaats in Restaurant Parkheuvel, waar Lee Towers het diploma en bijbehorende versierselen uitreikte.
De inauguratie
Bob Schut, directeur SVH, roemde namens de commissie meesterproef SVH Meesterkok het meesterlijke niveau van Willem-Pieter van Dreumel. “De smaak van verse eieren en de geurende appeltaart van jouw moeder legden de basis voor jouw passie voor koken. Gérard Wolbert, eigenaar van Le Havre, zag jouw talent al vroeg. Toen jij afscheid van hem nam als 19-jarige leerling ontving je het boek ‘Koken als een meesterkok’ met de volgende persoonlijke woorden: “Met jouw leergierigheid en passie word je vast ooit ook meesterkok”. Na ondertekening van het diploma door Henk Savelberg, Bob Schut en Willem-Pieter van Dreumel werden de versierselen uitgereikt door Lee Towers.
De Meesterproef
Drie dagdelen achtereen werd Willem-Pieter van Dreumel als kandidaat op zijn vingers gekeken door de Plaatselijke Commissie Meesterproef, bestaande uit SVH Meesterkok Otto Nijenhuis werkzaam bij Château St. Gerlach te Valkenburg aan de Geul, SVH Meesterkok Henk Savelberg werkzaam bij Restaurant-Hotel Savelberg te Voorburg, secretaris de heer Jasper van Almenkerk en plaatsvervangend secretaris de heer Hans Huiskes.

