Branchenieuws

Willem-Pieter van Dreumel is SVH Meesterkok

Willem-Pieter van Dreumel, chef-kok van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam, heeft donderdag 29 januari de titel SVH Meesterkok behaald.

Hij is daarmee de 124ste kok in Nederland met deze titel. Van Dreumel legde de proef af in zijn eigen restaurant.

Commissie

De Commissie Meesterproef die hem beoordeelde, bestond uit SVH Meesterkok Otto Nijenhuis van Château St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul, SVH Meesterkok Henk Savelberg van Restaurant-hotel Savelberg in Voorburg, secretaris Jasper van Almenkerk en plaatsvervangend secretaris Hans Huiskes.

Lunch

Na het tekenen van de zogeheten Code van Eer, startte de commissie met de proef. Na een rondleiding, koos de commissie voor de lunch voor vier verschillende voor-, hoofd- en nagerechten à la carte.

Vervolgens werd Van Dreumel onderworpen aan een reeks van vragen die betrekking hebben op zijn managementvaardigheden en visie op de Nederlandse keuken.

Diner
Daarna volgde een zesgangendiner; deze was opgebouwd uit producten en ingrediënten passend bij dit jaargetijd. Het geheel was voorzien van bijpassende wijnen.

Uiteindelijk bepaalde de Commissie Meesterproef dat Van Dreumel geslaagd was. Zijn inauguratie vindt plaats op een nog nader te bepalen tijdstip.