Wim Klerks heeft zich geplaatst voor de Global Chef Challenge 2010 in Chili, van 24 tot en met 28 januari.
Klerks, chef-kok van Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek en lid van het Koksgilde Nationaal Team, heeft samen met assistent Ronald Bellaart (restaurant Kkasteel Heemstede) namelijk de halve finale gewonnen van de Global Chefs Challenge 2009 in Budapest, Hongarije.
Opdracht
De opdracht bestond uit het voorbereiden van een viergangen diner voor twaalf personen waarbij diverse ingrediënten verplicht waren: snoekbaars, parelhoender, hert en een combinatie van peer, chocolade en honing.
Het voorgerecht was een terrine, tartaar en stukje rug van snoekbaars met artisjok, oester en paling in het groen; het tussengerecht parelhoender gevuld met eendenlever en truffel, het hoofdgerecht hert met gedroogde ham, paddenstoelen en abrikoos en het dessert bestond uit een taartje van peer en chocolade met honing sabayon.
Unaniem
De jury was unaniem en beoordeelde Wim Klerks’ gerechten met een eerste plaats. Hiermee wist hij Oostenrijk, Polen, Hongarije, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg en Tsjechië achter zich te houden.
Zwitserland eindigde als tweede en Luxemburg wist beslag te leggen op de derde plaats.
Begeleiding
Klerks werd begeleid door SVH Meesterkok Wynand Vogel, zelf in het verleden winnaar van talloze nationale en internationale titels én internationaal jurylid van de WACS (Wereldorganisatie van koksverenigingen).
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

