Het Netwerk in Gastronomie en Gastvrijheid reikt donderdag 9 september weer de Wina Born Prijs uit.
Deze onderscheiding wordt voor de elfde keer toegekend aan een persoon die zich bijzonder heeft ingespannen voor de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie.
De prijs wordt uitgereikt tijdens Kunstal Kookt, het 'Festival voor de Echte Smaak' in de Rotterdamse Kunsthal.
Wina Born
De prijs is vijftien jaar geleden in het leven geroepen door Wina Born, die tot haar dood erevoorzitter was van het Netwerk in Gastronomie en Gastvrijheid. Dit netwerkt viert deze maand tevens haar 25-jarige bestaan.
Daarom worden voor de uitreiking van de Wina Born Prijs 2010 ook alle oud-winnaars uitgenodigd.
Criteria
De prijs wordt toegekend aan een persoon die, in de geest van Wina Born, de gastronomie toegankelijker heeft gemaakt voor een breed publiek en er toe heeft bijgedragen dat eten en drinken in Nederland naar een hoger niveau is getild.
Eerdere winnaars van de prijs zijn: Ton Borghouts (1996), Onno Kleyn (1997), Joep Habets (1998), Hubrecht Duijker (1999), Mac van Dinther (2000), Alma Huisken (2002), Henja Schneider (2003), Janny de Moor (2004), Linda Roodenburg (2005) en Will Jansen (2008).
Netwerk
Het Netwerk in Gastronomie en gastvrijheid is in 1985 opgericht door mensen als Ann Shield (Hilton), Denny Beerman (wijnimporteur), Thea Veldhuysen van Santen (Van Kempen en Begeer) en Ria van Eijndhoven (De Kokkerie).
Intussen verenigt het netwerk een twintigtal vrouwen die zich verdienstelijk maken binnen de Nederlandse culinaire sector. Zij wisselen kennis met elkaar uit over de culinaire trends in de wereld en over ieders vakgebied zoals kaas, wijn, groenten en fruit, vis, brood, catering, journalistiek en pr.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

