Branchenieuws

Wine & Food Festival voor horecaprofessionals

Bij het NH Barbizon Palace is zondag 6 juni het Nederlandse Wine & Food Festival 2010. Deze is gratis voor horecaprofessionals.

Een greep uit de activiteiten: blindproeven voor de echte kenners, de verkiezing van de Roséwijnen van het Jaar, diverse proeverijen en natuurlijk de aanwezigheid van diverse wijnimporteurs en fine-foodspecialisten.

Roséwijnen
Voor de verkiezingen Roséwijnen van het Jaar worden de beste bekendgemaakt in de categorieën 'Supermarkt/Slijterijketen', 'Wijnspeciaalzaak', 'Wijnspeciaalzaak – beperkt verkrijgbaar' én in diverse prijssegmenten. In totaal worden er circa honderd wijnen gepresenteerd.

De jury bestaat uit mensen van Proefschrift en wijn- en horecaprofesionals.

Ondersteuning
De verkiezing van de Roséwijnen van het Jaar maakt deel uit van het 22e Proefschrift Wijnconcours. Ze wordt ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland en de culinaire samenwerkingsverbanden Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers, Relais Restaurants, Jeunes Restaurateurs d’Europe Nederland.

Blindproefwedstrijd
De blindproefwedstrijd voor professionals en aficionado’s genaamd 'Grand Prix Saint-Hubertis'is één van de oudste wijnklassiekers van Nederland. Tal van professionals uit de wijn- en restaurantwereld gingen de afgelopen 27 jaar de uitdaging al aan.

In teamverband worden tien rode wijnen blind geproefd. Vooraf worden veertien landen/gebieden van herkomst gegeven. Behalve iedere wijn aan de juiste herkomst te koppelen hebben de teams de opdracht per wijn zo veel mogelijk gegevens correct aan te vullen: druif, oogstjaar, appellatie, producent.

Deelname
De hoofdprijs bestaat uit drie gouden dukaten; daarnaast zijn er aantrekkelijke prijzen voor de drie beste teams. Deelname aan de 27ste Grand Prix Saint-Hubert staat open voor horeca- en wijnprofessionals, consumenten, studenten, (wijn)verenigingen, proefclubs, opleidingscentra, et cetera.

Inschrijven kan individueel en met teams van twee of drie personen. Deelnamekosten per persoon bedragen dertig euro, inclusief toegang tot het Nederlands Wine & Food Festival. Deadline voor de inschrijvingen is woensdag 2 juni.

Praktisch
Het Nederlandse Wine & Food Festival is via voorregistratie gratis voor wijn- en horecaprofessionals. Kaarten aan de kasse kosten 12,50 euro. Het evenement duurt van 12.00 uur tot 18.00 uur.
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.