De Horecava Innovation Awards 2010 gaan naar de DaSilva leaftender
(ook overallwinnaar), het Coboco-terrasvlot, Brassica-koolzaadolie en
de Otoucho. Dit werd vanochtend bekendgemaakt tijdens de opening van de Horecava in de Amsterdam RAI.
In de nieuwe categorie Concepts & Co-creation won de DaSilva Leaftender van DaSilva Beans & Leafs in Zaltbommel. Bovendien werd dit product verkozen tot overallwinnaar.
De
DaSilva Leaftender is een theemachine met een assortiment biologische
bladthee (zes soorten), een shop-in-shopmeubellijn, servies, displays
en verpakkingen. De thee wordt versbereid in de machine. Het concept is
zeer geschikt voor onder andere catering, zelfbedieningsrestaurants,
ontbijtruimtes en congrescentra.
Uit het juryrapport: "Een
vernieuwend concept rond het product thee, dat flink in opmars is. Met
spannende smaken, een prima eindproduct en een goede uitstraling.
Professioneel uitgevoerd, met kwaliteitsthee in de hoofdrol en niet in
een bijrol zoals bij koffiemachines die ook heet water produceren."
Interior & Design
In de categorie Interior & Design won het terrasvlot van Cocobo
in Den Haag. Cocobo levert varende terrasvlotten (liefst met
fluistermotor) voor horeca en leisure. Ze dienen als aanvulling op het
terras of als extra verrassende service. Ze zijn geschikt voor twaalf
personen.
Door de beperkte diepgang is het op veel locaties te
gebruiken voor ontbijt, lunch, barbecue, picknick, high tea, et cetera.
De vlotten zijn gemaakt van duurzame materialen en hebben weinig
onderhoud nodig.
Uit het juryrapport: "Een sfeervolle, ludieke
manier om extra gasten naar je bedrijf te trekken met speciale
arrangementen. Kan omzetverhogend werken, maar is vooral ook een
'aantrekkelijk lokmiddel'. Met fluistermotor een milieuvriendelijk
product waar je veel plezier van kunt beleven als ondernemer."
Food & Beverage
In de categorie Food & Beverage won de Brassica-koolzaadolie van Colzaco
in Schalkhaar. Deze koolzaadolie is gewonnen uit eerste koude persing
van koolzaad, afkomstig van 120 telers in Oost-Nederland verenigd in
Colzaco. Brassica is de culinaire lijn. Er zijn drie varianten: twee
voor gebruik aan de kachel (koken, braden, grillen), één is ook
geschikt voor dressings (met milde nootachtige smaak).
Uit het
juryrapport: "Een opvallend en gedurfd initiatief van vaderlandse
bodem. Een gezond product, met heel weinig verzadigde vetzuren.
Alternatief in de keuken voor olijfolie en zonnebloemolie, al is de
range nog beperkt. Product moet zich verder ontwikkelen, maar is
innovatief en verrassend."
Equipment & Services
De Otoucho
van Grenos in Naaldwijk is ten slotte de winnaar van de categorie
Equipment & Services. De Otoucho is een uniek draadloos
touchscreensysteem voor aan tafel in de horeca. Gasten kunnen op
interactieve wijze de menukaart inzien, bestellingen plaatsen,
bediening oproepen en afrekenen. Ook biedt de Otoucho online toegang
tot entertainment en diensten zoals nieuws, weer en verkeersinformatie.
Otoucho werkt samen met alle gangbare afrekensystemen in de horeca,
waaronder Vectron en Aloha.
Uit het juryrapport: "All-insysteem
dat de voordelen van meerdere 'losse' producten combineert. De Otoucho
trok zich vorig jaar op laatste moment uit de wedstrijd, maar ging nu
in de herkansing. Het is een mooi, modern communicatiemiddel dat
duidelijk toegevoegde waarde biedt aan zowel de ondernemer als zijn
gasten. Bij goed gebruik verhoogt het service, gastvrijheid, omzet en
rendement."
Jubileumaward
Naast de reguliere awards,
werd dit jaar ook de Innovation Jubileumaward uitgereikt aan de meest
innovatieve awardwinnaars van de afgelopen tien jaar.
Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

