De akoestische elementen van het Buro voor Akoestische Zaken zijn de overallwinnaar van de Horecava Innovation Awards 2011. Daarnaast ging de speciale, eerste Horecava Innovation Duurzaamheidsaward naar op koffiedik gekweekte oesterzwammen.
Dat werd maandag 10 januari bekendgemaakt tijdens de opening van de Horecava 2011. De akoestische elementen (afbeelding) wonnen de Horecava Innovation Award 2011 in de categorie Interior & Design en werden daarna gekozen tot overallwinnaar.
De elementen zijn gemaakt van rendiermos. Het Buro voor Akoestische Zaken biedt een range aan designoplossingen om de akoestiek in een horecaruimte te verbeteren. Het gaat daarbij om lampen, vazen en ecologische wandpanelen.
Oesterzwammen
Voor de oesterzwawmmen zocht Green Recycled Organics samenwerking met agf-distributeur Vroegop-Windig en restaurantketen La Place. Vroegop-Windig brengt de koffiedrab van La Place (220 ton per jaar) naar GRO Mushrooms, die het hergebruikt voor de duurzame teelt van paddenstoelen.
De oesterzwammen en shii-take gaan vervolgens weer terug naar La Place.
Meer winnaars
Bij de categorie Concepts & Co-Creation won het culinaire-inspiratieboek Smaakvrienden Groenten van Angélique Schmeinck. In de categorie Food & Beverage won Kate’s Cup Cakes; bij Equipment & Services de anti-slipmat PlacePad.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine

