Bij het Miele Inspirience Centre in Vianen wonnen maandag 2 november drie amateurkoks de finale van de Alliance Kookwedstrijd.
(Photo: DNY59, iStockphoto)
In de categorie voorgerechten won Pauline de Bruijn van Restaurant de Vlinderuin in Zuidlaren. Ze prepareerde zachtgegaarde kreeft gehuld in vanilleolie, kreeftrisotto met sinaasappel en sinaasappelschuim, Béarnaisesaus en groene asperges met krokant gebakken lamsspek.
Bij de hoofdgerechten won Hans Spoormans, die Da Vinci in Maasbracht representeerde met gebraden reerug met gort, gefrituurde kersen en champignonpuree met tijm.
Nagerecht
Het mooiste nagerecht werd bereid door Francis van Arkel, uitkomende voor De Hamert in Wellermooi. Ze wist de jury te verblijden met een tompouce van brownie met ganachevulling, aardbeienijsbonbons en cheesecake met schuimige aardbeishake.
Jury
In totaal streden 28 amateurkoks tegen elkaar. Zij werden beoordeeld door de jury die bestond uit Willem Kool van het Stan Huygens Journal (voorzitter), Rudolf van Nunen en Rudolf van Veen.
De jury werd geassisteerd door Alliance-leden Gerard Wollerich, Gerrit Greveling en Jilt Cazemier.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

