Branchenieuws

Winstgevendheid strandpaviljoens onder druk

De strandpaviljoens hebben door de seizoensgebonden exploitaties te maken met een hoog kostenniveau. Hierdoor houden zij onderaan de streep minder over. Dit concludeert horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Zij deden in opdracht van Out.of.Home Shops hier onderzoek naar.


"Wanneer we de kosten vergelijken met bijvoorbeeld een café-restaurant op hetzelfde omzetniveau, maken strandpaviljoens meer kosten en houden uiteindelijk minder over", stelt adviseur Christel Hendriks.

Seizoensgebonden
De oorzaak is de seizoensgebonden exploitatie. Hendriks: "Hierdoor hebben de meeste paviljoens te maken met de op- en afbouw, dat natuurlijk weer gepaard gaat met extra kosten. Ook de kosten voor onderhoud van meubilair is hoog. Vanwege factoren zoals het weer maar ook de hoeveelheid gasten, is het meubilair sneller aan vervanging toe. Vandaar dat ook de afschrijving hoger ligt in vergelijking met een café-restaurant."

Al met al houdt de strandpaviljoenondernemer volgens Hendriks gemiddeld zo’n vier procent van de totale omzet over. "Terwijl dit voor een café-restaurant een stuk hoger ligt, namelijk rond de negen procent."

Bron: LevensmiddelenKrant.
 

Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier
.

Twitter-account
Proost! Magazine & Horeca Entree.