Het Buitenhof werd donderdag 1 september overspoeld met ruim 100 in koksbuis gestoken chef-koks. Dit voor de film over ElBulli.
Grand café en restaurant Des Deux Villes, het Koksgilde en Pathé Buitenhof ontvingen de koks. De Spaanse wijnmaker Telmo Rodriguez, de grote wijnvriend van Ferran Adrià en co-auteur van zijn nieuwste boek, én Koksgilde-president Paul Fagel heetten hun collega’s welkom voor een walking dinner en natuurlijk de documentaire.
De film
De film 'ElBulli: Cooking in Progress' gaat over Ferran Adrià; de wereldberoemde Spaanse chef-kok die vanuit zijn restaurant een ware culinaire revolutie ontketende. De sluiting van zijn restaurant in juli was dan ook wereldnieuws.
De documentaire geeft een unieke inkijk in de wereld van Adrià, waar passie geen middel is maar hét doel.
Première
Eerder al, op maandag 29 augustus, was de première van de film. De dag erna had Koninklijke Horeca Nederland (KHN) haar leden uitgenodigd om de documentaire te komen bekijken hotel-theater Figi in Zeist.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

