Het Koksgilde regionaal team Amsterdam heeft zilver behaald tijdens de Culinary World Cup in Luxemburg.
De Culinary World Cup is een internationale kookwedstrijd die eens in de vier jaar wordt gehouden in Luxemburg, samen met de gastronomische beurs Expogast die plaatsvond van vrijdag 20 tot woensdag 24 november.
Deelnemers
De wedstrijden worden gehouden onder auspiciën van de World Association of Chefs Societies, de wereldorganisatie van koks. In totaal namen 2.400 chef-koks afkomstig uit 36 landen deel, waarvan 25 nationale en 52 regionale teams.
De chefs stelden een veelheid aan gerechten, schotels en culinaire kunstwerken voor.
Zilver
Het Regionaal Team Amsterdam behaalde de zilveren medaille in de 'koude klasse': een showbuffet van drie bij drie meter met kunstwerken van innovatieve voor- en hoofdgerechten die op spectaculaire wijze werden gepresenteerd, verfijnd met nagerechten, patés en terrines.
Prestatie
Martin Hoppers, teamcaptain en executive chef van Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol: "Ik ben erg trots op mijn mannen. Als je weet dat sommige regionale teams een heel jaar samen kunnen trainen en vrij worden gesteld van andere verplichtingen, dan is het des temeer een prestatie van formaat."
"Er gaat heel veel vrije tijd, oefening, creativiteit en denkwerk in zitten. De oude rotten in het vak - Robert Boon, Peter Bakker en ik - hebben de doelstelling om jeugd te trainen en kennis te laten maken met de wereld van wedstrijdkoken."
"Daarnaast zetten wij Nederland wederom wereldwijd culinair op de kaart. Mooi dat we daar ons steentje aan kunnen bijdragen. Een grote dank gaat uit naar onze sponsoren. Zonder hen is het onmogelijk om aan zo’n groots evenement deel te nemen."
Teamleden
De volgende teamleden zetten zich in voor de wedstrijd:
* Martin Hoppers: teamcaptain en executive chef bij het Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol.
* Peter Bakker: chef de mission, Peter Bakker Horeca Adviezen te Maarssen 'Pierre Culinair'.
* Robert Boon: assistent chef de mission, Koken bij de Molen, Laren.
* Hans van Heiloo: teamlid, executive chef patissier van Unlimited delicious te Amsterdam.
* Barry de Back: teamlid, executive chef de cuisine van restaurant Sofia te Amsterdam.
* Dave Wijnschenk: teamlid, sous-chef Park Plaza Amsterdam Airport.
* Cees Hauwert: teamlid, chef de partie, Ron Blauw te Ouderkerk aan de Amstel.
* Marco Krispijn: teamlid, chef-kok restaurant het Lagerhuis te Muiderberg.
* Hans Kempers: ondersteuning, kok op locatie Hoofddorp.
* Bert Konings: ondersteuning, Hela Thissen BV.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

