In het Midi Theater in Tilburg is maandag 9 november de 25e editie van de verkiezing Zilveren Champignon.
Dit schrijft het GroentenFruit Bureau op haar website. De editie staat deze keer volledig in het teken van het zilveren jubileum. Nederlands eerste drie-Michelinsterrenkok Cees Helder ontvangt dan namelijk het eerste exemplaar van het jubileumboek '25 jaar de Zilveren Champignon'. Hierin staan de 10 beste gerechten van de winnaars van de afgelopen 25 jaar.
Kookdemonstratie
Om het jubileumjaar extra kleur te geven wordt anders dan andere jaren geen wedstrijd maar een kookdemonstratie gegeven door sterrenkoks. De kookactiviteiten worden in duo begeleid door organisator en topkok Peter Zandboer en Puck Kerkhoven, schrijfster van onder andere het Grote Kliekjesboek.
Deelnemers
De deelnemers zijn: Frans Gerrits (Catharina Ziekenhuis, Eindhoven), Matthieu Basemans (Restaurant De Aardborsthoeve, Mierlo), Marco van Lohuizen (Restaurant de Leest, Vaassen), Johan van Groeninge en Aswin van Dongen (Restaurant Avant Garde, Eindhoven), Rudolph van Veen – tv-kok), Jan Mommersteeg (Restaurant Interpolis, Tilburg), Rene Brienen (Brienen aan de Maas, Well) en Barry Willemse (Kouwenberg's restaurant Hotel ’t Lansink, Hengelo).
Initiatoren
De kookactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door Alliance Gastronomique in samenwerking met de Stichting Vakwedstrijden Horeca Tilburg. GroentenFruit Bureau is officieel sponsor en medeorganisator.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

