Fastservice

Award beloont voorkomen voedselverspilling

Innovatieve samenwerking op het terrein van het voorkomen van voedselverspilling maakt kans op de No Waste Award.

Dit is een initiatief van het No Waste Network van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en partners. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet het gaan om een samenwerking van tenminste 2 maar liever meer bedrijven.

Zij moeten samenwerken om voedselverspilling tegen te gaan en daarbij bereid zijn hun lessen en inzichten met anderen te delen.

De award is verder gericht op lopende initiatieven die hulp en aandacht kunnen gebruiken. Het maakt niet uit in welke branche de bedrijven opereren; het pleit overigens wel voor ze als de samenwerking branches overschrijdt.

Criteria
De winnaars worden gekozen op basis van de volgende criteria:
1. Hoe bijzonder en vernieuwend is de samenwerking tussen de verschillende bedrijven?
2. Hoe vernieuwend is de manier van denken en aanpak in het project?
3. Hoeveel voedselverspilling wordt er (potentieel) verhinderd in het project?
4. In hoeverre is het project opschaalbaar of kopieerbaar – kunnen anderen van uw project leren?

De jury
De jury bestaat uit Liesbeth Dirven van het Platform Verduurzaming Voedsel, John van Kessel van Syntens, chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp en Toine Timmermans van Food & Biobased Research

Een tweede jurylid namens het Platform Verduurzaming Voedsel wordt nog bekendgemaakt.

---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.