Fastservice

Bedrijfscateringbranche koopt duurzamer in

De bedrijfscateringbranche kocht in 2010 voor bijna 10 procent duurzaam in. Vooral de eieren droegen hier aan bij.

Dat meldt Veneca, de Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties. Na de eieren (56 procent) volgen de vis (44 procent), de koffie (18 procent), de zuivel (13 procent) en aardappels, groente en fruit (10 procent).

Continu proces
"Verduurzaming is voor de bij Veneca aangesloten cateraars een continu proces van vernieuwende inzichten en technische mogelijkheden", zegt Veneca. "Opdrachtgevers worden geadviseerd in hoe ze zuiniger met energie om kunnen gaan en nieuwe locaties worden duurzaam gebouwd."

"Verder worden duurzame, logistieke afspraken gemaakt met leveranciers en met producenten over alternatieve verpakkingen of productsamenstellingen. Daarnaast overtuigen cateraars stap voor stap de consumenten van de voordelen van duurzaam eten."
 

---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.