Bedrijfsrestaurants kunnen uitstekend functioneren zonder kassa's. Personeel kan zich dan richten op andere zaken als gastvrijheid.
(Photo: iStockphoto)
Dat schrijft Kokswereld naar aanleiding van een onderzoek. Het weglaten van de kassa is een grote stap die een bepaald risico met zich meebrengt. Bezoekers kunnen ongelimiteerd voor een vaste prijs zoveel nemen als ze willen. Dat zou de kosten op kunnen drijven.
Oude patroon
De onderzoekers hebben echter vastgesteld dat gasten alleen de eerste 4 weken meer eten dan normaal gesproken. Daarna vallen ze weer terug in hun oude consumptiepatroon. De voorlopige resultaten van de proef wijzen dus uit dat een bedrijfsrestaurant zonder kassa uitstekend kan functioneren.
Gastvrijheid
De medewerkers van het bedrijfsrestaurant kunnen zich dan helemaal focussen op het bereiden van gerechten en op het verlenen van gastvrijheid. Een andere stap die tijdens het experiment is gezet heeft betrekking op het feit dat er geen monopacks meer worden gebruikt.
Hierdoor is er nauwelijks verpakkingsafval wat de duurzaamheid ten goede komt.
Bron: Kokswereld. Foto: iStockphoto.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

