Een aantal studenten heeft de Bachelors Award 2011 van het Voedingscentrum gewonnen voor de innovatie Boterhamvis.
Dit product lijkt op boterhamworst, maar is gezonder. Het wordt gemaakt van duurzaam gekweekte witvis en in handige plakjes op de markt gebracht. Daarmee is het een gezond alternatief voor het hartige broodbeleg dat vaak vrij veel ongezonde vetten bevat.
Omdat het niet zo duur hoeft te zijn, is het een product dat kan aanslaan bij een brede doelgroep.
Runner-ups
Medestudenten van de Hogeschool van Amsterdam wonnen de tweede prijs met het idee voor een gestoomd hapje met kip en groente: Dip Sum. De Mini Bapao Groenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Food & Business, sleepte de derde prijs in de wacht.
Deze miniversie van het bekende bapaobroodje bestaat voor een derde uit groente.
Afbeelding
Op de afbeelding reikt Voedingscentrum-directeur Felix Cohen de award uit aan de winnende studenten Marieke van der Velde, Rolien Boekholt en Anne van Heereveld. Afbeeldingsrechten: Robreeuwijkfotografie.nl.
Bron: Voedingscentrum.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

