Sensz heeft de educatieve game Neus Voor Voedselveiligheid gecreëerd voor horeca-, catering- en zorgpersoneel.
Zowel ketens als zelfstandige bedrijven in horeca en catering hebben al langer de behoefte om dit thema op een pakkende manier op de agenda te zetten, meent Sensz.
En bij het bedrijf leeft al jaren het idee om een tool te ontwikkelen die medewerkers in horeca-, food- en zorgbedrijven op een creatieve manier zal prikkelen om meer te willen weten over het onderwerp.
Kwetsbaar
"Voedselveiligheid wordt steeds meer 'hot'", aldus Sensz. "Gasten zijn zich er beter van bewust. Maar bedrijven zijn er kwetsbaar in. Met wisseling van werknemers, tijdelijke krachten is de kennis van dit onderwerp niet altijd goed geborgd."
Basiskennis
Het leren nemen van verantwoordelijkheid voor een voedselveilige omgeving door de werknemers op de werkvloer en het daadwerkelijk in actie komen als het nodig is, is essentieel. "Dan is het wel belangrijk dat je een goede basiskennis hebt", zegt Rosmaryn Wesselman, directeur van Sensz.
Uitdagingen
Sensz kiest met de game voor een andere insteek. Wesselman: "Met de ludieke game doorlopen cursisten in circa 1,5 uur alle essentiële aspecten op het gebied van voedselveiligheid. Zo zijn ze meteen op de hoogte van de uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid in de praktijk."
"De training is geschikt voor alle medewerkers van horeca en catering. De reacties zijn alleen maar positief. We zijn er trots op dat het onderwerp van voedselveiligheid heel leuk wordt door het op zo’n creatieve manier aan de cursist te presenteren."
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

