Fastservice

Sergio Herman maakt driesterrenboterham

In Amsterdam Oud-West opende dinsdag 16 juni het zesde Vlaamsch Broodhuys; dit filiaal kent ook horeca.

Hierbij aanwezig was chef-kok Sergio Herman van Oud Sluis; hij presenteerde zijn eigen variant op Dimitri's boterhammen aan de Vlaamse schrijver Christophe Vekeman.

Deze zogenaamde driesterrenboterham bestond uit volkoren zuurdesembrood met artisjokcrème, dun gesneden foie gras en carpaccio van wagyubeef met daarop een emulsie van Romeinse salade, Piemonte hazelnootjes en jonge rucolascheuten.

Sonnet

Vekeman: "Ik heb 250 kilometer gereden voor deze boterham, en het was iedere kilometer waard". Het sonnet dat Vekeman voor de gelegenheid schreef en voordroeg zal binnenkort op de wand van de nieuwe locatie prijken.

De driesterrenboterham is ook op de kaart of in het schap gezet bij de diverse Vlaamsche Broodhuysen.

Vlaamsch Broodhuys

Het Vlaamsch Broodhuys bestaat uit een bakkerswinkel en eetgelegenheid voor ontbijt, lunch, Dimitri's boterhammen of het Vlaamsch thee-uurtje. De zaak is de kroon op het werk van ondernemers Dimitri en Diante Roels.

Authentiek

Het Vlaamsch Broodhuys - dat al winkels heeft in Utrecht, Haarlem en elders in Amsterdam - maakt gebruik van authentieke tarwerassen, zeezout uit Bretagne en gevitaliseerd bronwater. Het fermenteren van het deeg met zuurdesem gaat volgens eigen werkwijze en receptuur waarbij de rijstijd kan oplopen tot 36 uur.

Echte smaak
Zo is er geen enkele toevoeging nodig om de echte smaak van brood te verkrijgen. "Ik kies alleen voor eerlijke grondstoffen om het beste brood te bakken; puur natuurlijk en aromatisch brood zonder compromissen, gebakken volgens aloude tradities", aldus Dimitri Roels.

Assortiment
Het assortiment van het Vlaamsch Broodhuys bestaat uit een veertigtal verschillende broodvariaties plus een volledig traditioneel gebakken serie patisserieproducten.

Voor de boterhammen worden boerenboter, rauw-melkse kazen, biologische seizoensgebonden groenten en vlees van ambachtelijke slagers gebruikt.