Voor het eerst in 15 jaar gingen de deuren van de snackfabriek van Mora open. Eén man proeft er al 27 jaar elke ochtend de kroketten.
Dat schrijft Sp!ts, die een kijkje nam in de fabriek. Bijna de hele productie gaat er tegenwoordig automatisch, waardoor de fabriek per jaar 40.000 kilometer frikadel en 140 miljoen loempia's aflevert. Ingrediënten worden niet meer per kilo besteld maar per container.
Vleesman
Werknemer Math Spronkman proeft al 27 jaar elke ochtend de kroketten en frikandellen. Dat verveelt niet, want Spronkman is 'een echte vleesman' en eet thuis ook nog een frikadelletje. Hij spuugt de snacks trouwens meestal weer uit, waardoor hij niet met overgewicht door het leven moet.
Herkomst
Het varkensvlees dat Mora gebruikt komt uit Europa, kip- en rundvlees uit Zuid-Amerika. Zelf slachten doet Mora niet; de snackvulling wordt aangeleverd in grote blokken van 25 kilo waar in de fabriek dan weer plakjes van gesneden worden.
Koeienogen
Er zitten geen koeienogen en varkensmagen in de snacks, zegt Mora, ook al zou dat de smaak ten goede komen. Het gebruik van orgaanvlees in snacks is echter verboden. In andere Moraproducten zoals de gehaktsnacks zit bijvoorbeeld wel kip, paardenvlees en varkensvlees bij elkaar.
Inclusief varkenscollageen (een bindweefsel uit de huid van een varken) en kipseparatorvlees (sliertjes vlees dat machinaal van het karkas is gehaald).
Bron: Sp!ts.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

