De Europese regels voor informatie over voedsel in restaurants, kantines en op verpakkingen zijn aangescherpt.
Daar is het Europees Parlement woensdag 6 juli mee akkoord gegaan. De nieuwe regels stellen ten eerste dat informatie over de energie-inhoud en het vetgehalte, verzadigd vet, koolhydraten, suikers, eiwitten en zout in een leesbare tabelvorm en in 1 gezichtsveld op voedselverpakkingen moet staan.
Alle informatie moet per 100 gram, per 100 milliliter of per portie worden uitgedrukt.
Allergenen
Wat voorverpakte voedingsmiddelen betreft moeten stoffen die allergieën kunnen veroorzaken in de ingrediëntenlijst opvallen, zodat de consument de informatie gemakkelijk kan vinden. Dezelfde informatie over allergene stoffen moet ook bij onverpakte voedingsmiddelen worden aangeboden, bijvoorbeeld voor voeding die in restaurants en kantines wordt verkocht.
Voor deze laatste gevallen kunnen de lidstaten zelf bepalen hoe de informatie aan de consument moet worden aangeboden.
Bron/lees meer: Europese Parlement.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

