Fastservice

Vegaburgers: de 5 ingrediënten op een rij

Vegaburgers zijn geen vreemde verschijning meer, ook niet in de fastservicewereld. Maar wat zit er eigenlijk in? 5 ingrediënten op een rij.

Dat schrijft OneWorld. Zo zitten er in vegaburgers ten eerste aaneengeregen eiwitmoleculen, ook wel Beeter genoemd. De uitvinders van laatstgenoemd product vonden het wel op kip lijken.

Het bestaat nu nog uit biologisch sojameel en water, maar het doel is om uiteindelijk met andere eiwitbronnen zoals aardappelen, maïs of algen te werken.

Schimmel

Een ander ingrediënt van een vegaburger is quorn. De basis hiervan bestaat uit de schimmel Fusarium Venenatum. "Toen het in 2005 op de markt kwam, moest het product zijn schimmelbasis nog even verdedigen maar tegenwoordig is het niet weg te denken uit het schap", schrijft OneWorld.

Bloemen
Verder zitten er bloemen in vegaburgers, oftewel: lupine (afbeelding). Deze bloem is een ver nichtje van de pinda, produceert bonen en smaakt een beetje nootachtig. "Lupine is een goed en verantwoord alternatief voor soja, maar voor het de vegamarkt kan veroveren moet het nog verder onderzocht en ontwikkeld worden."

Zeewier

Het vierde ingrediënt van een vegaburger is zeewier, ook wel bekend onder de naam Valess. Dit product is voor veganisten niet geschikt doordat het gebonden wordt met olijfolie en kippeneiwit.

Plankton
Ingrediënt nummer 5 van vegaburgers is plankton. Planktonburgers liggen nog niet in de schappen, maar daar wordt wel hard aan gewerkt. Het zit vol met Omega-3-vetzuren en is erg eiwitrijk.

Bron: OneWorld.nl, via Ine Stultjens.
 

---
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief
Fastservice Entree.

Abonnement
Fastservice Entree.