Alle visburgers Filet-O-Fish van McDonald's-restaurants in Europa dragen vanaf oktober 2011 het MSC-keurmerk.
Dit naar aanleiding van World Oceans Day op woensdag 8 juni. In totaal behaalden 7.000 restaurants verspreid over 39 Europese markten het MSC Chain of Custody-certificaat voor traceerbaarheid.
Deze ketencertificering waarborgt dat vis met het blauwe MSC-keurmerk van duurzame visserij komt en daar ook naar getraceerd kan worden.
Wereldwijd beleid
McDonald's is hiermee naar eigen zeggen de eerste in de fastservicesector die in heel Europa duurzaam gecertificeerde vis aanbiedt. De stap is onderdeel van haar wereldwijde beleid voor duurzaam zeevoedsel.
De prijzen van de visburgers blijven hetzelfde.
Daadkrachtig
Rupert Howes, ceo van MSC: "De keuze van McDonald's laat zien dat de leiders in de industrie daadkrachtig bijdragen aan het verduurzamen van de markt voor vis, schaal- en schelpdieren. Daardoor dragen ze ook bij aan de gezondheid van de oceanen.
"McDonald's stap is fantastisch. Wij hopen dat andere bedrijven haar volgen."
Afbeelding: Tomomarusan, Wikipedia.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

