Fastservice

Zilveren Champignon voor bedrijfsrestaurants

Ook koks van bedrijfsrestaurants kunnen voortaan meedoen aan de culinaire wedstrijd om de Zilveren Champignon.

De wedstrijd om de Zilveren Champignon bestaat al 25 jaar. Vanaf 2011 is de wedstrijd verbreed en bestaat ze uit 3 categorieën: voor professionele koks uit restaurants, voor koks uit grootkeukens zoals in instellingen, bedrijfsrestaurants en foodservicebedrijven én voor teams uit kookstudio’s.

Met de nieuwe formule wil de Zilveren Champignon aansluiten op ontwikkelingen in de markt: een groeiende culinaire belangstelling onder consumenten en het bredere scala van professionals in verschillende soorten keukens.

Hoog niveau
Ko Hooijmans is voorzitter van de Stuurgroep Promotie Champignons van het Productschap Tuinbouw. "De out-of-homemarkt is in de afgelopen jaren veranderd en beperkt zich niet meer tot restaurants. Er werken tegenwoordig tal van meesterkoks in instellingen, hotelketens, bedrijfsrestaurants en foodservicebedrijven."

"Met name deze laatste groep heeft zich een vaste plek verworven en zich tot een hoog niveau ontwikkeld. We willen daarom ook deze professionals nadrukkelijk bij de wedstrijd betrekken."

Kookstudio’s
Ook op consumentenniveau zijn veranderingen zichtbaar. "De belangstelling voor koken neemt toe, evenals het aantal en het niveau van de kookstudio’s. Een culinaire wedstrijd als de Zilveren Champignon moet op die ontwikkelingen aansluiten."

"In 2010 hebben we daarom besloten om deze categorie aan de wedstrijd om de Zilveren Champignon toe te voegen. Dit is een wedstrijd voor teams van kookstudio’s die onder professionele leiding staan."

Datum en plaats
De vernieuwde wedstrijd vindt plaats op maandag 3 oktober in de horecakeukens van het ROC van Amsterdam. Alle details over de wedstrijd en informatie over het aanmelden worden bekendgemaakt via de website Zilverenchampignon.nl
 

---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.