Ondanks het voorzichtige economische herstel zal de solvabiliteit van onder andere horecabedrijven in 2011 nog dalen.
Dat blijkt uit het rapport 'De financiële positie van het mkb in 2010 en 2011' van EIM. De solvabiliteit geeft aan in hoeverre bedrijven aan hun langetermijnverplichtingen kunnen voldoen.
Naar verwachting daalt deze voor het hele midden- en kleinbedrijf (mkb) van 27,1 procent in 2009 naar 26,5 procent in 2011.
Horeca
De solvabiliteit zal vooral afnemen in sectoren die sterk leunen op particuliere consumptie zoals de horeca (van 13,5 procent naar 12,8 procent), detailhandel (van 21,3 procent naar 20,4 procent) en persoonlijke dienstverlening (van 22,6 procent naar 21,2 procent).
De krimp van de afzet waar de horeca de afgelopen jaren mee te kampen had eindigt wel in 2011, aldus het EIM.
Stijgers
In de bouw wordt de sterkste daling van de solvabiliteit verwacht. In internationaal georiënteerde mkb-sectoren zoals de industrie en transportsector stijgt de solvabiliteit juist.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

