Heerlijk Dinsdag, het concept voor drukkere dinsdagen in restaurants, gaat zich nu ook op andere dagen richten.
Dit onder de noemer Heerlijk Verrassing. Het concept startte exact een jaar geleden met zestien restaurants; momenteel zijn er 143 bij aangesloten. Het idee erachter is om meer gasten te trekken naar restaurants op de doorgaans rustige dinsdagen.
Ervaring
"Veel nieuwe gasten hebben ons restaurant dankzij dit initiatief weten te vinden en heel belangrijk, ze komen ook terug", aldus Peter Gast van Michelinsterzaak ’t Schulten Hues in Zutphen.
"Wij doen mee met twee restaurants en merken significant verschil in onze omzet op dinsdag", zegt Paul van Waarden van At Sea in Scheveningen en sterzaak Paul van Waarden in Rijswijk.
Andere dagen
De organisatie kreeg echter steeds vaker vragen of het concept ook kon worden uitgerold naar andere dagen. "Er blijkt namelijk veel verschil te zijn in piekdagen tussen de deelnemers", aldus een woordvoerder.
"Restaurants met voornamelijk zakelijke gasten zijn doordeweeks zeer goed bezet, maar hebben wel ruimte voor nieuwe gasten op de zaterdag en zondag. Zo is het idee ontstaan om het concept uit te breiden naar de hele week en het ook een nieuwe naam te geven: Heerlijk Verrassing."
Heerlijk Verrrassing gaat in op maandag 14 februari.
Het concept
Middels het concept kunnen gasten bij restaurants dineren voor lagere prijzen. Een driegangenmenu kost minimaal dertig euro, bij een sterrestaurant veertig euro en bij sterrenrestaurants 45 euro.
Verrassing
Er zit ook een verrassingselement in het concept. De boeker krijgt namelijk pas op de dag van de reservering te horen waar hij precies gaat eten. Van tevoren kan hij wel zijn voorkeur aangeven qua reistijd, prijsklasse en aanvangstijd.
Vanwege het jubileum van Heerlijk Dinsdag krijgt iedereen vandaag, woensdag 9 februari, een cadeaubon van vijf euro als hij boekt.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

