Financiën

'Horeca moet meer vragen voor varkensvlees'

De horeca, catering en supermarkten zouden meer geld moeten vragen voor varkensvlees zodat de dieren een beter leven kunnen hebben.

Dit zei minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bij een bijeenkomst over de resultaten van het project 'Varkens in ComfortClass' in Raalte.

Belofte

Daar gaven diverse supermarkten zoals Jumbo, Albert Heijn en Super De Boer aan dat ze graag meer varkensvlees met een welzijnskeurmerk in de schappen willen hebben. De minister noemde deze belofte veelbelovend.

Grotere rol

Minister Verburg ziet dan ook een grote(re) rol weggelegd voor restaurants en andere horeca, cateringbedrijven en supermarkten. Als die een iets hogere prijs berekenen voor het vlees, kunnen uiteindelijk ook de boeren daarvan profiteren. Varkens die meer ruimte, afleiding en daglicht hebben, kosten namelijk meer geld.

Die kosten worden op dit moment nog niet doorberekend aan de consument.

Bron: ministerie van LNV.


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.