De omzetkrimp in de horeca nam in het tweede kwartaal van 2010 af. Alleen bij de restaurants bleef de krimp onveranderd groot.
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet daalde met 3,1 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2009. Daarmee presteerde de horecabranche beter dan in de voorgaande vijf kwartalen.
Het omzetvolume daalde met 5,1 procent. De prijzen lagen gemiddeld 2,1 procent hoger dan een jaar eerder.
Deelsectoren
Hotels, cafetaria’s en cafés deden het in het tweede kwartaal minder slecht dan in het eerste kwartaal van 2010. Gemiddeld daalde hun omzet in het tweede kwartaal met bijna één procent in vergelijking met een jaar eerder.
Restaurants
In tegenstelling tot de overige horecabranches bleef de krimp van de omzet van restaurants onveranderd groot. In vergelijking met een jaar eerder daalde de omzet met 7,7 procent. Restaurants behaalden hiermee het slechtste resultaat sinds de omzetkrimp in het tweede kwartaal van 2008 begon.
De prijzen stegen gemiddeld 1,6 procent. Het omzetvolume was 9,2 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2009.
Bron: CBS.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

