De hogere voedselprijzen zetten de marges in de horeca onder druk. Ondernemers hebben moeite de prijzen door te berekenen.
Dat constateert het ING Economisch Bureau in het kwartaalbericht sectoren. In verschillende sectoren bedreigen hogere inkoopprijzen de winsten. De groothandel en de industrie, die ook al in 2010 flink herstelden, kunnen deze prijzen wel redelijk doorberekenen.
In de bouw, detailhandel en horeca is echter nog nauwelijks sprake van herstel waardoor minder ruimte is voor prijsverhogingen en de marges onder druk blijven staan.
Volumegroei
De volumegroei in de horeca lag in 2010 op -2,9 procent. Voor 2001 verwacht het ING een volumegroei van 0,4 procent en voor 2012 1 procent.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

