Financiën

Sociale innovatie: betere concurrentiepositie

Sociale innovatie, dat de horeca zeker niet vreemd is, levert een betere concurrentiepositie op. Er komt nu subsidie voor vrij.

De horeca is een vernieuwende bedrijfstak. Dat blijkt uit een onderzoek naar innovaties in verschillende bedrijfstakken van bureau EIM. "Sociale innovaties zijn in de horeca schering en inslag."

Concurrentiepositie
Ook blijkt uit de jaarlijkse Concurrentie- en Innovatiemonitor dat ondernemingen die investeren in sociale innovatie, in economisch zware tijden een betere kans hebben om hun concurrentiepositie te verbeteren.

Ondernemers die sociaal innoveren kunnen nu per vrijdag 1 oktober een subsidieaanvraag doen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Sociale innovatie
Met sociale innovatie verbetert een ondernemer de organisatie van arbeid in zijn bedrijf. Dit kan de arbeidsproductiviteit en de kwaliteit van de arbeid verhogen.

Voorbeelden van sociale innovatie zijn het samenstellen van verbeterteams waarin werknemers meedenken over processen in het bedrijf. Ook het flexibeler omgaan met arbeidstijden en taakroulatie zijn onderdeel van sociale innovatie.

Ga eventueel voor inspiratie ook naar de agenda van de Nationale Week van de Sociale Innovatie.

Deelbron: KvK.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.