Innovatie

Allereerste biorestaurant gecertificeerd

Restaurant VlamIndePan in Haarlem is als eerste in Nederland officieel gecertificeerd als biorestaurant.

Eigenaresse Femke van den Heuvel ontving het biocertificaat voor de horeca uit handen van Hanneke de Boer, inspecteur bij controle-organisatie Skal. De uitreiking vond woensdag 25 augustus plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Belangrijk
Van den Heuvel toonde zich verheugd over de officiële erkenning. "Op deze manier kan ik kenbaar maken hoe belangrijk wij het vinden dat een substantieel deel van onze gerechten daadwerkelijk met biologisch ingrediënten is bereid."

In het restaurant kunnen de gasten het certificaat zien hangen met daarop het behaalde aankooppercentage voor biologische ingrediënten. Op www.skal.nl kunnen gasten verifiëren of een restaurant daadwerkelijk is gecertificeerd en voor welk percentage.

Achtergrond
Strikt genomen gelden voor de horeca geen wettelijke voorschriften zoals die wel bestaan voor producenten van bioproducten. Een aantal horecaondernemers gaf aan zich toch met een certificaat te willen onderscheiden.

Na een proefproject van cuisinier Eric van Veluwen startte controle-organisatie Skal eind 2009 met een certificatieprogramma op basis van het percentage ingekochte gecertificeerde bio-ingrediënten.

Begin 2010 meldden zich de eerste horecabedrijven aan.

Bron: Skal.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.