Outstanding in the Field komt naar Nederland. Dit is het muurloze pop-uprestaurant van de Amerikaanse chef Jim Denevan.
Bij het diner genaamd Outstanding in the Field komen gasten op een bijzondere manier in aanraking met de origine van ingrediënten. In de Verenigde Staten bestond dit pop-uprestaurant al langer; nu start een Europese tour.
De Bilt
En die begint op landgoed Vollenhoven in De Bilt, op dinsdag 13 september. Chef Jim Denevan - tevens kunstenaar - serveert dan samen met chef-kok André Rigault van restaurant Groenland in Driebergen eenmalig een eigenzinnig, ecologisch diner.
De wijnen worden dan verzorgd door sommelier Martijn Verkerk, verkozen tot beste sommelier van Nederland van 2010. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de editie in De Bilt.
Kunstwerken
Tijdens Outstanding in the Field geeft Denevan ook een demonstratie van zijn schetsen op natuurlijke canvassen als zand, ijs en aarde. Met wrakhout en een hark tekent hij bijvoorbeeld panoramische schilderingen op het strand, bevroren water of in het land.
Het kost hem soms uren zijn creaties te voltooien, maar zijn kunstwerk blijft slechts bestaan tot de opkomst van wind, wisseling van het getij of verschillen in temperatuur.
Jim Denevan
Jim Denevan is oprichter van Outstanding in the Field. Met zijn verplaatsbare diners zet hij letterlijk een restaurant zonder muren neer. Het initiatief speelt in op de hedendaagse culinaire trend van de tijdelijke supperclubs en pop-uprestaurants.
Het rondreizende restaurant van Denevan bestaat al sinds 1999 en trekt langs locaties als het boerenland, bergtoppen, wijngaarden of stadstuinen. Waar het diner ook plaatsvindt, de missie blijft hetzelfde: fijnproevers herenigen met de herkomst van het eten door het introduceren van lokale boeren, omgevingen en chef-koks.
Openstaand
"Met deze diners op het land bieden we de gasten een nieuwe culturele ervaring en de gelegenheid om te genieten van elkaars samenzijn", zegt de chef. "De gasten worden meegenomen door de elegantie van de locatie en de puurheid van het eten."
"Daardoor staan zij meer open voor oprechte ontmoetingen."
Europese tour
Met de Europese tour doet Jim Denevan 6 landen aan waaronder Ierland, Denemarken, Italië en Nederland. Het is onderdeel van de eerste wereldtour, die tot 2012 zal doortrekken van Azië tot Zuid-Amerika en Australië.
Afbeeldingsrechten: Jeremy Fenske.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

