Nog even en eenieder kan weer stemmen op de beste innovaties voor koks. De Koks! Innovatie Trofee 2010 kan op vijf manieren gewonnen worden.
De uitreiking van de Koks! Innovatie Trofee is dit jaar voor de derde maal en staat deze keer in het teken van duurzaamheid en zuinigheid. Zoals altijd kan de trofee gewonnen worden in de categorieën food & beverage, apparatuur en concept & management. Tevens wordt weer een totaalwinnaar gekozen.
Duurzaamheid
Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst de Koks! Duurzaamheids Trofee uitgereikt. Hiermee spelen de organisatoren in op het toegenomen belang dat overheden, bedrijven en consumenten toekennen aan milieu en sociale aspecten.
Inzendingen
Inzendingen konden worden opgestuurd tot medio mei. Volgens organisator Kokskwarter zijn er goede, doelgerichte innovaties ingestuurd die gericht zijn op efficiency en kostenbesparing.
Bijvoorbeeld: ambachtelijke producten, een nieuw maaltijdconcept, een oven zonder knoppen, fruit 'eten nieuwe stijl' en vaatwasmachines die minder energie gebruiken en beter werk afleveren.
Beoordeling
De innovaties verschijnen in Koks! 3 dat later deze maand wordt verzonden aan abonnees. Daarnaast zullen ze ook te zien zijn op Kokskwartet.nl, waar eenieder de ingezonden producten en concepten kan beoordelen.
De finale van de Koks! Innovatie Trofee vindt plaats medio september tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn.
Organisatie
De organisatie van de trofeeën ligt evenals vorig jaar in handen van het Kokskwartet en de VHVG vereniging voor Food & Hospitality Management. Ook wordt de wedstrijd mede mogelijk gemaakt door Deli XL.
Bron: Kokskwartet.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

