Innovatie

Bianchi: 'Duurzaam voedsel is de toekomst'

Het nieuwe Praktijkcentrum voor Duurzaam Voedsel moet koks kennis leveren om duurzaam te denken en werken.

Dit zegt Gijsbert Bianchi, sectorvoorzitter Restaurants van Koninklijke Horeca Nederland. Volgens hem is duurzaam voedsel de toekomst.

Opening
Hij zei dit op de opening van het Praktijkcentrum, woensdag 9 september ('Dag van de Duurzaamheid') op kasteel Sterkenburg in Driebegen-Rijsenbrug. Andere prominente aanwezigen waren Urgenda-directeur Marian Minnesma, minister Cramer, Lutz Jacobi en André van der Zande.

Praktijkcentrum
Het Praktijkcentrum voor Duurzaam Voedsel is een initiatief van de stichting Feeding Good. In samenwerking met de universiteit Wageningen brengt het Praktijkcentrum koks, landbouwers, wetenschappers, politici en bedrijfsleven samen om te komen tot een nieuwe beweging naar duurzaam voedsel.

Hierbij staat het ontwikkelen van nieuwe toepassingen van duurzaam voedsel voor de toekomst centraal.

Vertaling

Initiatiefnemer Lars Charas: "Het eten van de toekomst komt tot stand met minder energie en water, houdt de biodiversiteit in stand, verbruikt minder ruimte en verwijst naar ons culturele culinaire erfgoed. Het Praktijkcentrum vertaalt deze thema's naar nieuwe gerechten, zodat consumenten en koks praktische handvaten krijgen om duurzaam voedsel te realiseren in de praktijk."

Diner
De openingsdag van het Praktijkcentrum werd afgesloten met een duurzaam diner; hiermee werd tegelijkertijd de gehele, landelijke 'Dag van de Duurzaamheid' afgesloten.

Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.