Innovatie

Biologisch certifcaat voor de horeca

Hotels en restaurants kunnen zich vanaf 1 januari officieel 'biologisch' noemen. Skal heeft voor de horeca een speciaal certificeringsprogramma ontwikkeld.

Dit schrijft Biologica. De criteria van het programma hebben betrekking op het aankooppercentage biologische producten ten opzichte van gangbare producten. Er is keus uit drie varianten: brons, zilver of goud voor respectievelijk tenminste 40, 60 en 80 procent biologische producten.

Dit percentage moet behaald worden in acht verschillende productgroepen; zo is het biologische karakter in alle menu’s breed vertegenwoordigd.

Bio-Gids
Horecaondernemingen die de certificering van Skal binnen hebben, mogen dit laten vermelden in de Bio-Gids. Daarin zijn ook kleinschalige gecertificeerde toeleveranciers te vinden.

Aanmelden
Geïnteresseerde horecabedrijven kunnen zich vanaf begin 2010 aanmelden bij Skal, de Nederlandse certificeringsorganisatie voor biologische landbouw. Dat geldt ook voor leveranciers die aan de 'biologische' horeca willen leveren, aldus Biologica.


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.