Friethoes heeft na haar eerste, vaste vestiging nu ook haar eerste, mobiele frietkar geopend.
Friethoes is een formule waar een portie friet gegeten kan worden die op biologisch verantwoorde wijze is bereid. De frietwagen, een originele Baeton Melle uit 1980, is van binnen omgebouwd tot moderne mobiele keuken maar heeft van buiten zijn authentieke uiterlijk behouden.
De wagen zal te zien zijn op publieksevenementen maar ook op de zakelijke markt komt Friethoes haar biologische frieten bakken.
Biologisch
De friet van Friethoes wordt, als de oogst het toelaat, gemaakt van biologisch geteelde aardappelen. Ook worden ze op ambachtelijke wijze gewassen, geschild en voorgebakken. Dit voorbakken en het uiteindelijke afbakken gebeurt in en speciale mix van duurzame en natuurlijke oliën.
Daarnaast worden de sauzen zelfgemaakt en geproduceerd van biologische ingrediënten. Naast de frieten is het ook mogelijk een biologische snack voorgeschoteld te krijgen.
Ambities
De ambities van Friethoes zijn groter dan deze ene frietkar en de eerste vestiging in Haarlem. Eigenaar Joost Hoes heeft jarenlange ervaring als chef-kok en vond dat het tijd werd voor een friethuis waar men een 'verantwoord frietje' kan eten.
"In een tijd waarin mensen zich steeds meer bewust zijn van lichaam en geest past deze formule helemaal in deze tijdsgeest. Met een mobiele variant van Friethoes kan nu ook de rest van Nederland gaan proeven wat dit nieuwe frietje inhoudt.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

