Innovatie

Cafetaria met biologische friet geopend

In Haarlem opende vrijdag 1 januari het biologischefriethuis Friethoes. Horecaondernemer Joost Hoes wil hier verantwoorde frietjes serveren.

"In een tijd waarin mensen zich steeds meer bewust zijn van lichaam en geest past deze formule helemaal in deze tijdsgeest", aldus een woordvoerder. Friethoes staat ver van de welbekende snackbar."

Bereiding
De friet zal, wanneer de oogst het toelaat, gemaakt worden van biologisch geteelde aardappelen. Ze worden op ambachtelijke wijze gewassen, geschild en voorgebakken. Dit voorbakken en het uiteindelijke afbakken gebeurt in en speciale mix van duurzame en natuurlijke oliën. Daarnaast worden de sauzen zelfgemaakt en geproduceerd van biologische ingrediënten.

Ambities
De ambities van Friethoes zijn groot. Volgens Hoes is de vraag naar deze formule groter dan alleen Haarlem. Ook voor bedrijven zou het concept bijzonder interessant zijn. Zo zal Friethoes in ieder geval eind januari op de Modefabriek, een internationaal mode-evenement in de RAI Amsterdam, een deel van de catering verzorgen.

Hoes heeft jarenlange ervaring als chef-kok in restaurants.


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.