Prorest Catering lanceert vandaag de 'halve kroket', als onderdeel van een nieuwe, calorieënbesparende lunchformule in bedrijfsrestaurants.
Met als thema 'De helft zoveel, dubbel zo goed' symboliseert de 'halve kroket' diverse kleinere lunchporties en -producten. Zo kan een Nederlandse werknemers 24.000 calorieën op jaarbasis besparen door de zogeheten Optimaaltje-lunch te nuttigen.
Optimaaltje
Een Optimaaltje bestaat uit vijf wisselende 'gehalveerde' producten voor de lunch: een drankje, soep, warme versnapering, koude versnapering en een drie-uurtje. Het lunchmenu is gebaseerd op de Schijf van Vijf en zo samengesteld dat het maximaal vijfhonderd calorieën bevat.
Vraag
Dick Bennink, algemeen directeur Prorest: "We wilden al langere tijd een nieuwe impuls geven aan het thema gezond in onze 225 Prorest-bedrijfsrestaurants en een concreet antwoord vinden op het toenemend aantal vragen van klanten om minimaal dertig procent calorieën te besparen op de bedrijfslunch."
De cateraar heeft dit bewust niet ingevuld door snacks te weren uit het assortiment of door de boodschap 'U eet niet gezond genoeg' te verkondigen. "Dat werkt namelijk niet."
Beeldspraak
De halve kroket is beeldspraak geworden voor wat Prorest wel wil communiceren, namelijk: eet minder, gevarieerd, verspreid over de dag, minder verzadigde vetten én combineer goed met veel groenten, fruit en brood.
Verkrijgbaar
De halve kroket en het Optimaaltje-menu zijn vanaf deze week verkrijgbaar in het bedrijfsrestaurant op het hoofdkantoor van Facilicom in Schiedam. Eind april beslist Prorest hoe het Optimaaltje als lunchformule breed bij bestaande en nieuwe klanten zal worden ingepast.
Een groot aantal bestaande klanten heeft op voorhand al interesse getoond, aldus de cateraar.
Bron: EZPress.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

