Door de veranderende maatschappij en andere behoefte van gasten, zijn cateringconcepten en -exploitaties aan vernieuwing toe.
Een modern cateringconcept moet inspelen op de specifieke behoefte van de gasten. Zij willen in de veranderde maatschappij een andere opzet van de catering zien met meer flexibiliteit en meer creativiteit.
De langste tijd
Dat houdt in dat het klassieke personeelsrestaurant met beperkte openingstijden, dure vierkante meters, het uitgebreide assortiment en de substantiële subsidie van de werkgever de langste tijd heeft gehad.
In ruil daarvoor komt er een nieuw modern cateringconcept. Als betere producten worden geboden, zijn de gasten bereid hier ook meer voor te betalen.
Kenmerken
De catering 'nieuwe stijl' kenmerkt zich onder meer door een minder uitgebreid assortiment, een aangepast assortiment naar de behoefte van de gast, langere openingstijden, een concept gericht op gezondheid, minder vierkante meters restaurantoppervlak, een multifunctioneel ingericht restaurant, meer aandacht voor beleving, het overwegen van 'do it yourself'-concepten en meer commerciële horecaconcepten.
Verder moet gezorgd worden voor betere communicatie.
Bron: Facto Magazine, via Retail Actueel.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

