Vier chef-koks met een passie voor pure tabak gaan koken met tabak en serveren dit dan bij de eerste zogeheten cigarlunches.
De cigarlunches zijn een initiatief van sigarenspeciaalzaken, koffie- en theeleverancier De Eenhoorn én de restaurants (van) Residence Rhenen, Goesting in Utrecht, IDRW in Rotterdam en Librije's Zusje in Zwolle.
Redenen
Dit onder meer vanwege de volgende achterliggende gedachten: sigaren smaken het beste rondom de maaltijd en anno 2010 ontdekt ook de jonge generatie de sigaar. Het gegeven dat er in restaurants niet meer gerookt mag worden terwijl sigaren juist vol smaak zitten en voor een genotsmoment zorgen, speelt ook mee.
De lunches
De cigarlunches worden gehouden in aparte ruimtes waardoor het rookverbod in de horeca niet wordt geschonden. De chef-koks bereiden dan een gerecht met tabak en zowel voor als na de lunch mag een sigaar worden opgestoken.
Bij het aanbod van sigaren worden ook enkele limited editions aangeboden.
---
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

