Brix, een kwaliteitschocolade die speciaal is ontwikkeld om met wijn te matchen, wordt nu ook in Nederland geïntroduceerd.
Dat meldt het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS). De chocolade wordt geïmporteerd door Vindict.nl. Oprichter Huib Edixhoven: "Wijn en chocola is geen klassieke combinatie. Wij waren dan ook blij verrast toen we Brix tegenkwamen."
"Ondertussen hebben we op allerlei evenementen de proef op de som genomen en zien we hoe positief verbaasd en enthousiast iedereen is. Ook vanuit de retail en de horeca is er al veel interesse."
Bitters
Aan de basis van Brix ligt een cacaoboon uit Ghana. Deze boon staat bekend om zijn rood-fruit-karakteristieken en mist bepaalde ingrediënten (bitters) die normaal gesproken botsen met wijn.
Het resultaat is chocola die zo puur is dat het de subtiele nuances in wijn vergroot.
Blends
Brix ontwikkelde drie blends: milk (veertig procent cacao), medium dark (zestig procent) en extra dark (zeventig procent). Elke blend is te combineren met verschillende wijnen.
Goudstaaf
Brix heeft een robuuste vorm vergelijkbaar met een goudstaaf. Het is geen chocola om te snijden of te breken maar om er stukjes af te beitelen, zodat de chocola als ijssplinters uit elkaar valt.
"Het is een prachtproduct en iedereen die het in zijn handen krijgt is direct verkocht. Het is chocola van hoge kwaliteit in een opvallende verpakking waarmee Brix in de Verenigde Staten al vier designawards won."
Verkrijgbaar
Brix is verkrijgbaar bij de Bijenkorf, in Librije’s Winkel, in een aantal wijn/kaasspeciaalzaken (onder andere Chabrol Wines in Amsterdam en vanaf oktober bij Gastrovino-winkels) en via Vindict.nl.
Bron: NGS.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

