De composteerbare koffiebeker van Redbeans is tot totaalwinnaar gekozen van de Koks! Innovatie Trofee 2010.
Dit werd dinsdag 14 september bekendgemaakt tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn. De inzending van Redbeans werd in eerste instantie uitgeroepen tot winnaar van de Koks! Duurzaamheids Trofee 2010 (één van de vier categorieën, zie vanaf tussenkop Food & Beverage).
Later maakte juryvoorzitter Nelleke Meinders bekend dat ook de totaalprijs werd toegekend aan de composteerbare koffiebekers van Redbeans.
Doorbraak
De voorzitter liet weten deze bekers een doorbraak te vinden voor andere producten die van soortgelijke materialen gemaakt kunnen gaan worden in de toekomst. Meinders: "De vinding kan een brede toepassing krijgen en is vooral geschikt voor ziekenhuizen en organisaties als de Nederlandse Spoorwegen. Het milieu is hier absoluut bij gebaat."
Publiekprijs
De publieksprijs was voor de 'schrijfsauzen voor chefs' van King Cuisine. Via internet kon het publiek punten toekennen aan de 28 inzendingen van de verschillende categorieën. De schrijfsauzen kwamen het beste uit de bus.
Bijna twintig procent van de deelnemers gaf de voorkeur aan dit product. Dankzij deze sauzen kunnen gerechten van extra glans en smaak worden voorzien. Volgens de jury zijn ze ook makkelijk toe te passen in de front-office.
Food & Beverage
Verder werden in vier categorieën prijzen uitgereikt door de vakjury. In de categorie Food & Beverage wint Van Oordt PortionPack met de inzending 'zout met een verlaagd natriumgehalte'.
De helft van dit zout is vervangen door alternatieve mineralen. Het zout wordt op de markt gebracht in sticks van één gram. Hiermee komt de producent tegemoet aan mensen die op hun bloeddruk moeten of willen letten.
Meerwaarde
De jury is van oordeel dat deze sticks voor veel mensen een grote meerwaarde hebben. Het juryrapport: "De smaak is erg goed, je proeft niet dat het natriumgehalte gehalveerd is.”"
Hardware
In de categorie Hardware wint Coffee & Meals on Wheels, een inzending van Nescafé en Sortrans. Ze presenteren samen een wagen waarmee broodmaaltijden en warme dranken tegelijk aangeboden kunnen worden. Aan het bed of elders.
Het juryrapport: "Voor de cliënt/patiënt heeft deze toepassing een duidelijke meerwaarde. Nette uitstraling, efficiënt, gastvrij en eigen keuzevrijheid."
Concept & Management
In de categorie Concept & Management is het Multicenti-buffet van Zwanenburg uitgeroepen tot winnaar. Deze toepassing zorgt ervoor dat men eten en drinken optimaal kan presenteren, waar dan ook. Het modulair opgebouwde systeem past binnen alle ruimtes en kent geen beperkingen.
Het juryrapport: "Efficiënt en duurzaam. Een mooi concept dat veel mogelijkheden biedt."
De jury
De Jury bestond uit: voorzitter Nelleke Meinders (directeur BGP Opleidingen), Jan van den Brekel (hoofd Voeding bij stichting ’t Heem in Berkel-Enschot, heeft namens de VHVG voor Food & Hospitality Management zitting in de jury), Lena Hillenga (beleidsmedewerker LOC-LPR, Landelijke Organisatie Cliëntenraden), René van der Gun (hoofd Civiele Dienst van Delta Psychiatrisch Centrum, zit namens Het Kokskwartet in de jury) en SVH Meesterkok Sjaak Jobse (manager productiekeuken Tafel Thuis van Zorgstroom in Middelburg).
Organisatie
De organisatie van de trofeeën ligt in handen van Het Kokskwartet, de VHVG vereniging voor Food & Hospitality Management en wordt mede mogelijk gemaakt door Deli XL.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

