Innovatie

Congres gewijd aan 'beter eten' in foodsector

In Den Bosch is vrijdag 17 september het 'Beter Eten Congres' over 'beter eten' oftewel real food.

'Beter eten' staat voor gezond en beter eten, eten met meer smaak en beleving én seizoens- en streekvoedsel. Het congres richt zich op de laatste innovaties in deze gebieden.

Ook komen de toekomst van real food en de relevantie hiervan voor ondernemers uit de foodsector uitgebreid aan bod.

Behoefte
Het congres haakt in op de steeds sterker wordende behoefte aan vers, herkenbaar, smaakrijk en oorspronkelijk voedsel. 'Beter eten' moet hier een realistisch en haalbaar antwoord op geven.

Niet als hype, maar als een langjarige trend die structureel tot een ander voedingspatroon kan leiden.

Sprekers
Het congres bestaat uit een uitgebreid programma met diverse sprekers en elf workshops. Sprekers zijn onder andere Paul Bringmann (directeur La Place), Angélique Schmeinck (SVH Meesterkok) en Jan Willem Grievink (FSIN-directeur, over internationale real-foodtrends die Nederland gaan beïnvloeden).

Ook wordt er een debat gehouden met onder andere Bob Hutten, directeur Hutten Exclusieve Catering.

Workshops

De workshops gaan in op de volgende onderwerpen:
* Eten en drinken is geen doel: eten en drinken is een middel. Eten en drinken als middel om maatschappelijk betrokken te zijn.
* No real food without innovation structure.
* Is real food een hype of een structurele verandering?
* Zoektocht naar streekproducten, van boerderijproduct naar robuust marktconcept.
* De onderbouwing van real-foodproducten om echt en eerlijk te kunnen communiceren.
* Brassica, koolzaadolie uit Noord-Europa als vervanger voor olijfolie, wordt een merk.
* Invullen van de kennisvraag.
* Real-foodinspiratie in de praktijk, voorbeelden uit diverse landen.
* Tien manieren om je product te positioneren zonder te claimen.
* Nieuwe, coöperatieve marketing van 'Real Food Rondeel'.
* Duurzaam voedsel in de praktijk.

Initiatief
Het Beter Eten Congres is een initiatief van Agro & Co Brabant en ZLTO. In een reactie op de geïndustrialiseerde massaproductie willen zij een zo breed mogelijk draagvlak creëren voor de 'beter-etensector' en de band tussen de consument en voeding herstellen.

Naast de initiatiefnemers wordt het festival ondersteund door de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de provincie Noord Brabant, het Platform Verduurzaming Voeding en de Stichting Hoofdstad van de Smaak.

Tegelijkertijd met het congres start het consumentenfestival 'Beter Eten'. Dat duurt tot en met zondag 19 september.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.