Het bedrijfschap Horeca en Catering werkt momenteel aan een 'digitale wegwijzer duurzaam inkopen' voor de horeca.
De bedoeling is om inkopers te helpen om bewuste keuzes te maken bij de inkoop van voedsel. Per productgroep bevat de wegwijzer een overzicht van de mogelijkheden in relatie tot de verbouw en verwerking van het product op mens, dier en milieu.
Op basis van deze informatie kan de inkoper een weloverwogen duurzame keuze maken.
Verduurzaming
Het bedrijfschap gebruikt hierbij de term verduurzaming. Met verduurzaming van voedsel wordt bedoeld: de continue inspanningen van bedrijven om verbeteringen door te voeren in het productieproces van voedsel.
Verduurzaming heeft zowel betrekking op de keuzes omtrent de inkoop van voedingsmiddelen als op de wijze waarop de voedingsmiddelen door de horeca worden bereid en verwerkt. De wegwijzer gaat echter uitsluitend in op de keuzes bij de inkoop van voedingsmiddelen.
De digitale wegwijzer duurzaam inkopen zal medio mei 2010 beschikbaar zijn op Kenniscentrumhoreca.nl en Horeca.org.
Bron: Inkopers-Café.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

