Vanaf september draait de documentaire 'El Bulli: Cooking in Progress' over Ferran Adrià in de Nederlandse bioscopen.
De film is van de hand van Gereon Wetzel. Kijkers zien zodoende hoe Adrià en zijn team experimenteren met structuur, geluid, kleur en smaak en zo nieuwe, bizarre gerechten ontwikkelen.
Galapremière
De galapremière van El Bulli's film is op maandag 29 augustus. Daarbij zijn 4 ster(ren)chefs aanwezig. Eerder al werd de film vertoond op IDFA.
Naast de documentaire wordt ook het boek verfilmd over de stagiaires van restaurant El Bulli: The Sorcere's Apprentices.
Sluiting
Onlangs serveerde Adrià de laatste gerechten bij El Bulli. Het voormalige restaurant wordt getransformeerd tot onderzoekscentrum. Alle 1.800 recepten die Adrià ontwikkelde worden online gepubliceerd.
Afbeelding: El Bulli: Cooking in Progress.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

