Op koffiedik gekweekte oesterzwammen hebben de speciale, eerste Horecava Innovation Duurzaamheidsaward gekregen.
Voor de oesterzwawmmen zocht Green Recycled Organics samenwerking met agf-distributeur Vroegop-Windig en restaurantketen La Place. Vroegop-Windig brengt de koffiedrab van La Place (220 ton per jaar) naar GRO Mushrooms, die het hergebruikt voor de duurzame teelt van paddenstoelen.
De oesterzwammen en shii-take gaan vervolgens weer terug naar La Place.
Groots
Jury: "Een groots initiatief op het gebied van cradle to cradle, waarbij horecabedrijf, transporteur-grossier en teler intensief samenwerken. Een prachtig voorbeeld van eigentijds ketendenken en van verantwoord ondernemerschap."
"Een project dat op brede schaal navolging verdient in horeca en catering."
Het is nog niet zeker of de speciale duurzaamheidsaward volgend jaar weer uitgereikt gaat worden.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

