In De Bilt is het eerste Bio+-restaurant van Nederland geopend genaamd 'Bio+ Eten Uit + Thuis'. Dit concept combineert een restaurant met winkel.
Voor 'Eten Uit', het restaurant, kookt chef-kok Esther Smolders op authentieke wijze met Bio+-producten; van de mayonaise tot de hangop, alles wordt huisgemaakt. Op de regelmatig wisselende kaart staan vlees-, vis- en vegetarische gerechten.
Eten Thuis
'Eten Thuis', de winkel, bevindt zich achterin het restaurant. Hier vindt de gast diverse Bio+-producten zoals olijfolie, kruiden, sappen, pasta, rijst, koffie en thee van het merk Bio+. Daarnaast is er een klein assortiment verse Bio+-producten verkrijgbaar.
Thuispakketten
Gasten die geïnspireerd zijn kunnen speciale Eten-Thuispakketten aanschaffen die samengesteld zijn op basis van recepten uit het restaurant. Deze pakketten wisselen maandelijks van samenstelling.
Een aantal van deze recepten is bovendien verzameld in een speciaal gratis Bio+-receptenboekje waarvan de recepten ontwikkeld zijn door Smolders.
Onderzoek
De opening van het restaurant is voor Bio+ een grote stap. Het biedt het snel groeiende, biologische merk de mogelijkheid om consumentenonderzoek uit te voeren in een horecaomgeving. Daarnaast helpt het bij het aanscherpen van de merkconnotatie.
Henk Gerbers, voorzitter van Stichting Merkartikel Bio+: "Hoewel biologisch het geitenwollensokkenstadium inmiddels ver ontgroeid is, leven er bij veel consumenten nog vooroordelen rondom biologisch. De opening van het restaurant biedt ons een unieke kans om consumenten te laten ervaren hoe lekker biologisch is."
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

