In Brussel is van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 maart de eerste internationale vakbeurs Ethnic Foods Europe.
De beurs richt zich op gastronomie uit verre landen zoals Mexico, India, Japan en Saoedi-Arabië en is bestemd voor ondernemers en inkopers van retail- en foodservicebedrijven.
Gezond
"De groeiende populariteit van de internationale keuken is onder meer te danken aan de toenemende vraag naar gezond, natuurlijk en bijzonder eten", aldus een woordvoerder.
"In etnisch eten zitten vaak minder conserveermiddelen en ligt de nadruk meer op verse vis, vlees en groenten."
Conferentie
Tijdens Ethnic Foods Europe 2011 zullen internationale bedrijven onder meer Aziatische, Arabische, Indiase en Mexicaanse producten presenteren. Bovendien wordt er een conferentie gehouden en kunnen de bezoekers kosteloos deelnemen aan verschillende workshops en productpresentaties.
"Volg een lezing over halal voedsel, doe zaken met topleveranciers van Indiase kruiden en specerijen of maak kennis met de laatste foodtrends uit Thailand en Korea."
Praktisch
Ethnic Foods Europe 2011 vindt plaats in het Exhibition & Conference Centre in Brussel. Bezoekers die zich voor aanvang van het evenement via de website aanmelden krijgen een gratis entreebewijs, aan de deur kost deze 35 euro.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

